Condens op uw ramen? Zo pakt u het aan!

Vorige week kregen we een telefoontje bij BEVA PLUS van de buurman van een van onze klanten. Hij had al een tijdje elke morgen condens op de binnenkant van zijn slaapkamerraam. Nu belde hij ons op aanraden van zijn buurman. Zijn vraag? Of we eens konden komen kijken. Natuurlijk gingen we met veel plezier langs.

Oude ramen, koude nachten

Als renovatiespecialisten krijgen wij vaak mensen over de vloer die met condensvorming op hun ramen te kampen hebben. De oorzaak van hun probleem? De isolatiewaarde van hun oude ramen. Die is heel laag, waardoor de kans groot is dat ze ’s morgens condens aan de binnenkant van hun ramen hebben als de temperaturen ’s nachts naar beneden gaan. Een probleem dat ze beter snel kunnen aanpakken.

Natuurlijk fenomeen

Condens ontstaat als warme, vochtige lucht in aanraking komt met koude oppervlakten. Dat is een natuurwet. Denk maar aan de spiegel in uw badkamer na een hete douche. Of in het geval van de man die ons belde: zijn slaapkamerraam na een goede nachtrust.

Koud glas, warme lucht

’s Nachts daalt de temperatuur buiten. Het gevolg? Het glas van oude ramen isoleert niet goed en is dus kouder dan de temperatuur van de lucht binnen. Zeker in uw slaapkamer. U ademt namelijk de hele nacht in en uit, waardoor de temperatuur en de vochtigheidsgraad van de lucht in uw slaapkamer toeneemt. Wanneer die warme, vochtige lucht dan op uw oude, koude ramen slaat, ziet u condens. De oplossing? Heel eenvoudig: uw ramen vervangen door nieuwe ramen met hoogrendementsglas, isolerende profielen en een goede verluchting.

Geen condens

Dankzij de hoge isolatiewaarde van uw nieuwe ramen is er nauwelijks een temperatuurverschil tussen de binnenkant van uw ramen en de lucht in uw woning. Wanneer die binnenlucht in aanraking komt met uw ramen, vormt er zich dus geen condens aan de binnenkant!

Condens als bewijs

Ziet u ’s morgens condens aan de buitenkant van uw ramen? Dan hebt u een bewijs dat uw ramen uitstekend isoleren. Want dat betekent dat uw ramen de warmte binnenhouden, waardoor de buitenkant van uw ramen koud is. Wanneer de opwarmende, vochtige buitenlucht ’s morgens in aanraking komt met de koude buitenkant van uw ramen, vormt er zich condens. En dat is dus goed nieuws!

Wilt u condens op de binnenkant van uw ramen aanpakken? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

BEVA PLUS

Exclusieve dealer van Profel