Het ene rolluik is het andere niet

U wilt uw woning inbraakveiliger maken en tegelijkertijd uw thermische en akoestische comfort verhogen. Daarom denkt u eraan om te investeren in rolluiken. Een uitstekende beslissing! Want met rolluiken slaat u deze drie vliegen in één klap!

Verschillende soorten rolluiken

Belangrijk om te weten voor u start met uw zoektocht: het ene rolluik is het andere niet. Rolluiken bestaan in verschillende soorten en uitvoeringen. Als specialist in kwaliteitsvolle ramen, deuren en rolluiken helpt BEVA PLUS u graag om de juiste keuze te maken voor uw woning. Ontdek alvast de drie soorten rolluiken in ons aanbod:

rolluiken

1. Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken zijn ook bekend als traditionele rolluiken en worden vooral bij renovatieprojecten gebruikt. Het zijn rolluiken waarbij de as waarrond het rolluik draait in een holle ruimte boven het raam geplaatst wordt.
Is uw woning al met inbouwrolluiken uitgerust, maar hebben die hun beste tijd gehad? Dan kunnen ze eenvoudig vervangen worden. BEVA PLUS geeft u zelfs de mogelijkheid om nieuwe rolluikkasten te bestellen die gemaakt zijn uit hetzelfde materiaal als uw binnenafwerking. Zo bent u zeker van een mooi resultaat.

2. Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken of combirolluiken zijn ideaal voor renovatie- en nieuwbouwprojecten. Deze rolluiken kunnen alleen geplaatst worden als ook de ramen vervangen of geplaatst worden, want de rolluikkast vormt een geheel met uw ramen.
Opbouwrolluiken vormen bij renovaties een alternatief voor voorzetrolluiken. Ze zijn de ideale oplossing voor iedereen die een woning heeft die niet voorzien is op rolluiken, en toch geïntegreerde rolluiken wil laten installeren.

3. Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken danken hun naam aan de installatiewijze. Ze worden voor uw ramen gezet. De rolluiken zitten in aluminium kasten die op de buitenmuur boven uw ramen geplaatst worden. Voorzetrolluiken zijn de perfecte oplossing voor iedereen die rolluiken wil laten installeren zonder zijn ramen te laten vervangen.

Wilt u meer weten over de verschillende soorten rolluiken? Of wilt u weten welke rolluiken ideaal zijn voor uw woning? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of kom langs in onze toonzaal.

BEVA PLUS

Exclusieve dealer van Profel