Hoe uw ramen wassen met een extra blinkend resultaat?

Eindelijk. De zomer komt eraan! Weer heerlijk genieten van lange dagen vol zon, aangename temperaturen en lekkere ijsjes. Het enige nadeel? De zon is niet zo vriendelijk voor het uitzicht van uw vensters en deuren. Vallen de zonnestralen op uw ramen en glazen deuren? Dan wordt meteen duidelijk hoe schoon – of net niet – die zijn. Wilt u zorgeloos de zon binnenlaten in uw woning? Volg dan de vijf tips van BEVA PLUS om ramen te wassen met een blinkend resultaat!

1. Zonder water starten

Gaat u uw ramen wassen? Temper dan uw enthousiasme om meteen te grijpen naar uw spons, ruitenwisser en emmer water. U stopt uw modderige kleren toch ook niet rechtstreeks in uw wasmachine? Die schudt u eerst uit. Verwijder daarom eerst alle vuil en stof van uw ramen met een zachte handveger en een vod. Lukt het niet om het vuil te verwijderen? Gebruik dan uw spons en wat water om uw ramen plaatselijk te reinigen.

2. Zoals grootmoeder

Ramen wassen zonder strepen? Dat doet u op (over)grootmoeders wijze. En die had geen leidingwater. Dus gebruikt u voor een optimaal resultaat regenwater. Het voordeel? Regenwater bevat geen kalk, en laat net kalk een oorzaak zijn van strepen … Voeg een beetje detergent toe en u bent klaar voor stap 3.

3.Van onderen naar boven

Maak uw spons goed nat en was uw ramen – en de kaders – van onderen naar boven. Zo krijgt het detergent meer tijd om in te werken op het vuil. Bent u boven aangekomen? Veeg dan meteen de kaders af met een droge vod. Zo voorkomt u lopers.

4. Sierlijk swipen

Neem uw ruitenwisser en beweeg die vloeiend en zonder te stoppen van boven naar onderen over uw raam. Herhaal die beweging tot uw raam volledig droog is en vergeet niet tussen elke beurt uw ruitenwisser droog te wrijven met een zeemlap. Zijn er nog druppels zichtbaar? Veeg die dan ook weg met uw zeemlap

5. Vermijd de zon

Ramen wassen is natuurlijk aangenamer met de warmte van de zon in uw rug. Maar let erop dat u nooit ramen wast in de volle zon. De warmte zal het sopje doen opdrogen voor u het kunt afvegen met uw ruitenwisser. Het resultaat? Strepen. En die wilt u net niet!

Zoekt u een partner voor nieuwe ramen en deuren van topkwaliteit die u kunt laten blinken met een goede poetsbeurt? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

 

ramen wassen

BEVA PLUS

Exclusieve dealer van Profel