BEVA PLUS begint aan de lenteschoonmaak!

ramen onderhouden

5 tips om uw deuren en ramen te onderhouden

De lucht kleurt vaker blauw, de zon begint overuren te maken, en fauna en flora leven weer op. Het ideale moment om aan uw lenteschoonmaak te beginnen! Binnen én buiten. Want niets geeft meer voldoening dan een blik op uw goed onderhouden tuin, uw onkruidvrije oprit en uw kraaknette ramen en deuren.

We hebben bij BEVA PLUS helaas geen groene vingers, maar zijn wel specialisten in ramen en deuren. Daarom geven we u graag 5 praktische tips om uw deuren en ramen te onderhouden.

1. Verwijder regelmatig stof en vuil

De weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat uw ramen en deuren eruitzien als de zonnebril van een renner in Parijs-Roubaix. Vol stof en vuil. En wat doet een renner met zo’n bril? Die gooit hij weg en vervangt hij door een proper exemplaar. U kunt er natuurlijk voor kiezen om uw ramen en deuren te vervangen. Maar dat is misschien niet zo praktisch.  Veeg ze daarom regelmatig af met een droge vod of handveger.

2. Gebruik hemels water

Soms moet je een gekregen paard in de bek durven kijken. Want iets wat je gratis krijgt, is in sommige gevallen beter dan het betalende alternatief. En dat is zeker waar bij het onderhoud van uw ramen en deuren. Gebruik regenwater en een klein beetje neutrale zeep om ze te wassen. Vermijd leidingwater voor de wasbeurt, want dat bevat kalk. En kalk veroorzaakt strepen.

3. Weersta de lokroep van sterke oplosmiddelen

Ramen en deuren kunnen erg vuil worden. En dat vuil kan hardnekkig zijn. Is dat het geval bij uw ramen en deuren? Kom dan niet in de verleiding om het vuil te lijf te gaan met agressieve oplosmiddelen zoals aceton, azijn of ammoniak. Want die tasten de kleurvastheid van uw profielen aan.

4. Voorkom sleet

Smeer de bewegende delen van uw deuren en ramen minstens één keer per jaar. Zo voorkomt u dat ze na verloop van tijd stroever opengaan, en maakt u ze minder vatbaar voor slijtage.

5. Doe het op regelmatige basis

Deuren en ramen onderhouden is vrij eenvoudig en eigenlijk niet arbeidsintensief. Op voorwaarde dat u het regelmatig doet. Vergelijk het met uw gras maaien. Een klusje dat ook veel sneller gaat als u regelmatig uw machine uit uw tuinhuis haalt. Vergeet niet alle delen van uw deuren en ramen te onderhouden. Dat betekent dus de vlakken, het glas, de profielen én de bewegende delen.

Wilt u deze tips om deuren en ramen te onderhouden het liefst uitproberen op gloednieuwe kwaliteitsvolle exemplaren? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

BEVA PLUS

Exclusieve dealer van Profel