Vijf isolatietips voor een warme winter

Temperaturen die hun reis richting het vriespunt en dieper hebben ingezet. Sneeuwmannen en schreeuwerige flikkerlampjes die verschijnen in etalages van winkels. Dikke jassen en sjaals die opduiken in het straatbeeld. Zelfs zonder kalender weet u het: de winter komt er stilaan aan. Traditioneel is dit een periode waarin u de strijd met uw thermostaat en energiefactuur aangaat.

Het goede nieuws? Dit jaar hoeft u de strijdbijl niet op te graven. Want als er één ding is waar we bij BEVA PLUS niet aan meedoen, dan is het geld door … ramen en deuren gooien. En dus krijg u van ons gratis en voor niets vijf isolatietips voor een warme winter.

Tip 1 | Hou uw deuren dicht

Warmte is niet te vertrouwen. Als ze de kans ziet om te ontsnappen, zal ze die met beide handen grijpen. Hou dus de deuren van uw leefruimtes dicht, zeker als die uitgeven op een kamer die u niet verwarmt. Zo voorkomt u dat de warmte van uw leefruimtes koelere oorden opzoekt en u dus opnieuw moet verwarmen of bijwarmen. Overweeg ook om een tochthond aan te schaffen en te investeren in tochtstrips.

Tip 2 | Reflecteer uw warmte

Hebt u radiatoren? Breng dan radiatorfolie aan achter uw radiatoren. Die folie is spiegelend en weerkaatsend. Zo verhoogt u het rendement van uw radiatoren, want u voorkomt dat de warmte aan de achterkant door de muur naar buiten glipt.

Tip 3 | Kies voor hoogrendementsglas

Warmte ontsnapt graag via het glas van uw ramen. Zeker wanneer u ramen hebt met enkel of dubbel glas, doet u er goed aan om dat glas te laten vervangen door hoogrendementsglas of superisolerend glas. Want die bieden heel wat weerwerk en zorgen ervoor dat uw ruimtes langer warm blijven.

Tip 4 | Ga voor rolluiken

Rolluiken hebben een driedubbele functie: ze dragen bij tot de esthetiek en uitstraling van uw woning, verhogen uw veiligheid en wooncomfort, én vormen een extra laag warmte-isolatie. Investeren in rolluiken heeft dus alleen maar voordelen.

Tip 5 | Laat isolerende ramen plaatsen

Hebben uw ramen al enkele decennia op hun teller? Dan is de kans groot dat niet alleen het glas, maar ook de profielen warmteverliesposten zijn. Wilt u jarenlang op uw energiefactuur besparen en genieten van meer wooncomfort? Dan loont het de moeite om uw ramen te laten vervangen door isolerende ramen. Alsrenovatiespecialist kunt u natuurlijk bij ons terecht voor professioneel advies.

Wilt u hoogrendementsglas, rolluiken of nieuwe ramen om de warmte in uw woning te houden? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

WINTERACTIE: DRIEDUBBEL GLAS GRATIS*

*neem contact op voor meer informatie

BEVA PLUS

Exclusieve dealer van Profel