Een vast raam vervangen door een schuifraam? Natuurlijk kan dat!

Als renovatiespecialist voert BEVA PLUS elk jaar tientallen renovatieprojecten uit. Zulke projecten zijn heel leuk om te doen omdat ze vaak meer creativiteit vragen dan een nieuwbouwproject. En omdat de werkzaamheden uitgevoerd worden in een woning die al bewoond is. Als je zoals BEVA PLUS veel van die renovatieprojecten uitvoert, merk je ook bepaalde trends. Tegenwoordig willen bijvoorbeeld heel veel mensen meer licht en ruimte in hun woning creëren door een vast raam te vervangen door een schuifraam. We krijgen dus vaak de vraag of dat zomaar kan. Het antwoord? Ja, natuurlijk!

Vijf misverstanden over schuiframen

Onze klanten reageren altijd heel enthousiast als ze vernemen dat het mogelijk is om een vast raam te vervangen door een schuifraam. Maar als dat eerste enthousiasme is gaan liggen, komen de kritische vragen … En dan merken we keer op keer dat er nog veel misverstanden over schuiframen bestaan. Daarom presenteren wij u als specialist in ramen en deuren graag vijf veelgehoorde maar foute beweringen over schuiframen.

 1. Een schuifraam bestaat alleen in aluminium
 2. Klopt niet!
  Schuiframen zijn beschikbaar in hout, pvc én aluminium. Het klopt wel dat heel grote schuiframen omwille van de constructie en stevigheid uit aluminium gemaakt worden.

 3. Een schuifraam openen of sluiten maakt lawaai
 4. Klopt niet!
  Met de innovatieve en hoogwaardige schuifsystemen van Profel-schuiframen opent en sluit u moeiteloos en geruisloos uw schuifraam.

 5. Een schuifraam is een garantie op warmteverlies en lawaaihinder
 6. Klopt niet!
  Onze schuiframen zijn standaard uitgerust met dubbelglas dat uitstekend thermisch en akoestisch isoleert. En de isolatiewaarden van Profel-profielen zijn ongeëvenaard. Is dat voor u nog niet voldoende? Dan kunt u kiezen voor een schuifraam met hoogrendementsglas. Daarmee verdubbelt u bijna de thermische isolatiewaarde van uw schuifraam en geniet u van optimaal akoestisch comfort.

 7. Een schuifraam is niet inbraakveilig
 8. Klopt niet!
  De huidige generatie schuiframen is inbraakwerend en uitgerust met inbraakveilige sloten. Bovendien kunt u altijd extra veiligheidssystemen aanbrengen om uw schuifraam nog beter te beveiligen.

 9. Een schuifraam komt niet in aanmerking voor een glaspremie
 10. Klopt niet!
  Als u in uw bestaande woning of appartement hoogrendementsbeglazing laat plaatsen, kunt u onder bepaalde voorwaarden een premie krijgen van uw netbeheerder. Ook als die beglazing in een schuifraam zit. Alleen de beglazing van veranda’s komt niet in aanmerking.

Wilt u ook genieten van meer licht en ruimte? Laat dan een vast raam vervangen door een schuifraam.Neem contact op voor meer informatie of kom eens langs in onze toonzaal in Tessenderlo.

Voor

NaBEVA PLUS

Exclusieve dealer van Profel