Beeldmerk
Ramen Ramen DeurenDeuren RolluikenRolluiken Screens Screens PoortenPoorten

De voordelen van een automatische poort 

Eens je er één hebt, kan je je geen leven meer zonder voorstellen: de automatische garagepoort. In deze inspiratietip belichten we de belangrijkste voordelen zodat ook jij een goed geïnformeerde keuze kunt maken. 

Automatische poort: praktische oplossing 

Wie al wat ouder is, kan zich de traditionele garagepoorten nog heel goed voor de geest halen. Bij regenweer hol je door de plassen naar de poort, zoek je je suf naar de juiste sleutel en ben je drijfnat wanneer je eindelijk de poort hebt kunnen openen.

 

Met een automatische garagepoort behoort dat ongemak voor altijd tot het verleden. Vanuit je comfortabele wagen open je de poort met een simpele druk op de knop van je afstandsbediening, waarna je snel je wagen kunt binnenrijden en dus binnen de kortste keren zelf naar binnen kan.

Dit zijn de troeven van een automatische poort.

Zo vormt een automatische poort een ideale praktische oplossing voor alle bewoners van je huis. Denk maar aan je kinderen die thuiskomen met de fiets. Met een simpele druk op de knop of door de code in het klavier in te tikken, zijn ze meteen binnen. En lopen ze niet het risico om een sleutel te verliezen. Dat bespaart je een hoop gedoe. 

Automatische poort: veiligheid verzekerd 

Een automatische poort mag dan al een uiterst praktische oplossing zijn voor alledag. Ze zorgt voor een extra beveiliging van je woning tegen ongewenste indringers.

 

De poort heeft meestal geen handgrepen en beschikt over een systeem dat de poortstructuur automatisch naar beneden drukt. Daardoor valt de poort niet open te wrikken en biedt ze altijd weerstand tegen gelijk welke kracht of druk die er wordt op uitgeoefend.

 

Een bron van frustratie voor menig inbreker, maar een hele geruststelling voor jou en je medebewoners. Zo kies je met een automatische garagepoort niet alleen voor gebruiksgemak, maar ook voor maximale veiligheid bij je thuis. 

Automatische poort: goede isolatie 

Wist je dat een automatische poort ook goed is voor de energie-efficiëntie van je garage en woning. In vergelijking met de klassieke kantelpoorten zonder isolatie zorgt een moderne automatische poort, met een topisolatielaag van 40 millimeter, voor een mooie isolerende werking van je poort en draagt zo bij tot een goede isolatiescore van je woning. 

Automatische poort: kies voor kwaliteit 

Een automatische poort heeft vele voordelen, maar krijgt ook heel wat te verduren. Daarom doe je er meer dan goed aan om te kiezen voor een hoogwaardige poort die vele jaren meekan zonder noemenswaardige problemen.

 

Laat je daarom altijd deskundig adviseren bij je keuze. Ben je zeker dat je de juiste motorsterkte kiest in functie van het gebruik van de poort? Het is maar een van de vele vragen waarop een ervaren specialist je de noodzakelijke antwoorden kan geven. 

 

Overtuigd? Waarop wacht je dan nog op om je eigen poort voor je te laten opendraaien!