Beeldmerk
Ramen Ramen DeurenDeuren RolluikenRolluiken Screens Screens PoortenPoorten

Waarom enkel glas geen optie meer is 

Wie een oudere woning koopt met ramen in enkel glas doet er goed aan om die zo snel mogelijk te vervangen. Want enkel glas zorgt ervoor dat jij betaalt om de buitenlucht te verwarmen. Hoe dat precies zit, ontdek je in deze inspiratietip. 

Wat is enkel glas? 

De benaming zegt het eigenlijk al: enkele beglazing is zeer dun en werd vooral tot eind jaren ’80 van de vorige eeuw nog standaard gebruikt bij de plaatsing van ramen.

 

Met de intrede van de dubbele beglazing werden woningen op slag een pak energiezuiniger. En dat is meer dan goed meegenomen voor je energiefactuur.  

 

 

Met enkel glas gooi jij je eigen ruiten in.

Nadelen van enkel glas 

 

Enkel glas is veel dunner dan dubbel glas en hoogrendementsbeglazing. En dat heeft een effect op de energiezuinigheid van je woning. Want enkel glas houdt de warmte onvoldoende in je woning.

 

Meer nog, de warmte die wordt opgewekt door je verwarmingsinstallatie – en die je uiteraard betaalt – vliegt vrijwel meteen naar buiten langs de enkele beglazing. Zo betaal je eigenlijk voor de verwarming van de buitenlucht. En die absurde situatie is voor niemand goed. 

Enkel glas beslaat 

Een ander nadeel van enkel glas: je ruiten zullen heel snel beslaan. Dat heeft alles te maken met het temperatuurverschil tussen het glas aan de binnen- en buitenkant.

 

Er ontstaat al snel condensvorming en die zorgt ervoor dat je binnenruimte vochtig wordt. Bovendien doet het je woning langs de buitenkant een pak minder fraai ogen. 

Enkel glas brengt tocht 

Enkel glas zorgt ook voor wisselende temperaturen in je woning. Rond de verwarmingselementen is het vaak aangenaam warm, terwijl het aan de raamkozijnen en de ramen een pak kouder aanvoelt.

 

Daardoor komen koudestromen op gang die zorgen voor tochtige ruimtes. En dat doet het binnenklimaat van je woning dan uiteraard geen goed. 

Vervang enkel glas vandaag nog en sluit je energielekken.

Vervang je enkel glas vandaag nog 

Wil jij je woning transformeren in een eigentijdse thuis met een altijd aangenaam binnenklimaat zonder je blauw te betalen aan energiekosten? Laat dan vandaag nog je ramen in enkel glas vervangen door moderne raamprofielen met superisolerende beglazing. Die zorgen niet alleen voor een energie-efficiënte woning, ze verbeteren ook je wooncomfort aanzienlijk.

 

Zet dus vandaag nog de stap naar een professionele installateur van hoogrendementsbeglazing en vraag zijn deskundig advies! Je portemonnee, je energierekening en je wooncomfort varen er wel bij! 

 

Neem snel contact met ons op!