Beeldmerk
Ramen Ramen DeurenDeuren RolluikenRolluiken Screens Screens PoortenPoorten

Wat zijn je opties voor binnenafwerking? 

Een goede binnenafwerking op maat is minstens zo belangrijk als de plaatsing van je ramen zelf. In deze inspiratietip overlopen we de verschillende opties die je hebt voor de binnenafwerking van je ramen en deuren. 

Binnenafwerking is noodzakelijk 

Laat één ding alvast duidelijk zijn: ramen plaatsen zonder een degelijke binnenafwerking is not done. Niet alleen omdat het oog ook wat wil, maar evengoed omdat een degelijke binnenisolatie rond de ramen van zeer groot belang is om koudebruggen en dus breuken in de isolerende werking van je woning te vermijden. 

Vele mogelijkheden voor binnenafwerking 

De meest voor de hand liggende mogelijkheid om je ramen aan de binnenkant af te werken, is bepleistering. De gaten langsheen de raamprofielen worden professioneel gedicht, waarna een nieuwe pleisterlaag wordt aangebracht. Na droging kan die dan overschilderd worden zodat je opnieuw een mooi uitzicht hebt rondom je ramen. 

 

Een tweede mogelijkheid om een degelijke binnenafwerking van je ramen te bekomen, is een afkasting in pvc of mdf. Een dergelijke afkasting blinkt uit in een prima isolerende werking en is bovendien uiterst onderhoudsvriendelijk. Is je huis verder in goede staat? Dan hoef je in vele gevallen zelfs niet meteen te schilderen omdat de afkasting alle sporen van breekwerken netjes camoufleert. 

Dit zijn alle mogelijkheden voor de binnenafwerking van je ramen.

Binnenafwerking rond ramen 

Behalve de binnenafwerking van de ramen zelf zijn er nog tal van andere zaken waarmee je moet rekening houden. Zo is het vaak ook nodig om rolluik- en gordijnkasten te voorzien. Die zorgen voor een degelijke afwerking om en rond je ramen zodat je interieur nog beter tot uiting komt.

 

Daarnaast mag je zeker ook de venstertabletten niet uit het oog verliezen. Je kunt kiezen voor houten of stenen tabletten en langs de buitenkant kun je ook opteren voor arduinen tabletten. Die zien er niet alleen oerdegelijk uit, maar zijn dat ook. Zijn de huidige venstertabletten nog goed? Dan kunnen ze gerust nog een eindje mee. 

 

Op zoek naar meer specifieke mogelijkheden voor de binnenafwerking van de ramen in je woning? Neem dan zeker contact met ons op en besteed behalve aan de selectie van je ramen ook voldoende aandacht aan de juiste binnenafwerking. Want die vormt de kers op de taart van een geslaagd renovatieproject.