Beeldmerk
Ramen Ramen DeurenDeuren RolluikenRolluiken Screens Screens PoortenPoorten

Welke stijl kies jij voor je ramen? 

De ramen van je woning bepalen voor een groot stuk het uitzicht en de uitstraling van je huis. Daarom is de keuze voor de juiste stijl van je ramen van zeer groot belang om jouw thuis vorm te geven. In deze inspiratietip zetten we alle mogelijke stijlen van je ramen op een rij. Zo heb je een duidelijke handleiding die je helpt om de juiste ramen te selecteren. 

Stijl van je ramen: tijdloos - klassiek 

  

Ook vandaag wordt deze stijl nog vaak ingezet om een klassieke uitstraling van de woning te bekomen.

 

Witte ramen in aluminium of pvc zijn zeker een goede optie om je huis te voorzien van een traditioneel uitzicht en zorgen voor een duurzame en tijdloze look. 

Kies de beste stijl voor je ramen.

Ga voor jouw favoriete stijl van ramen.

Stijl van je ramen: landelijk/steellook effect 

 

Om een landelijk effect te creëren bij pastoriewoningen worden vaak pvc-ramen gebruikt in lichte kleuren zoals beige of crèmekleur. Kenmerkend daarbij zijn de boogconstructies in het metselwerk.

 

De raamontwerpen zullen ietwat sierlijker zijn en dus niet zo strak als moderne ramen. Daarnaast wordt er ook meer gebruik gemaakt van kruisverdelingen bij deze stijl van ramen. Ook bij een (totaal)renovatie wordt vaker gekozen voor een moderne en strakke look. 

Stijl van je ramen: modern en strak 

 

Vandaag worden er meer en meer huizen gebouwd in moderne stijl. Denk daarbij zeker aan de woningen in kubusvorm die vaak een witte gevel hebben.

 

Om het contrast met die witte kleur scherp te stellen, wordt er vaak gekozen voor zwarte aluminium ramen. Geen bogen of andere sierlijke elementen te bespeuren in die raamconcepten. Strak is de norm in deze stijl van ramen. 

Hoe weet je welke stijl van ramen bij je past?

Welke stijl kiezen voor je ramen? 

 

De stijl van je ramen wordt dus voor een groot stuk bepaald door het type woning dat je hebt of dat je wil bouwen. Uiteraard staat het je vrij om af te wijken van de heersende ‘normen’ en bestaat er niet zoiets als een onmogelijke raamkeuze.

 

Soms sta je bij je keuze voor de stijl van je ramen beter ook even stil bij bepaalde technische omstandigheden. We raden je dan ook aan om alles op voorhand rustig te bespreken met een vakman. Die geeft je alle nuttige tips en adviezen die je nodig hebt om een goede keuze te maken.

 

Vraag zeker om raad bij een specialist in ramen. Zo ben je zeker dat je achteraf geen spijt krijgt van de keuze die je hebt gemaakt. 

 

Contacteer ons