Beeldmerk
Ramen Ramen DeurenDeuren RolluikenRolluiken Screens Screens PoortenPoorten

Zo hou jij je ramen en deuren spic en span 

Ramen en deuren vormen een belangrijk onderdeel van je woning. Daarom doe je er dan ook meer dan goed aan om het buitenschrijnwerk in een zo goed mogelijke staat te houden.

 

Zo geniet je nog langer van een kwalitatieve woning. In deze inspiratietip geven we je graag enkele praktische tips mee voor een vlot onderhoud van je ramen en deuren. 

Onderhoudstip 1: ramen en deuren regelmatig reinigen 

Niet meteen de origineelste onderhoudstip, maar wel een heel belangrijke. Maak er een gewoonte van om je ramen en deuren regelmatig een goede poetsbeurt te geven met water. Je buitenschrijnwerk heeft sowieso te lijden onder de wisselende weeromstandigheden van alledag. Nu eens regen of zelfs sneeuw, dan weer hittetemperaturen met fel zonlicht: je ramen en deuren goed poetsen is meer dan noodzakelijk om ze proper en in de beste staat te houden.  

 

Gebruik water en een neutrale zeep om het buitenschrijnwerk te reinigen en spoel grondig na met zuiver leidingwater. Maak daarna de ramen en deuren opnieuw droog met een trekker en een niet-pluizende vezeldoek.

 

Zo ben je zeker van het beste resultaat en geniet je keer op keer van ramen en deuren die helemaal spic en span zijn. 

 

Onderhoudstip 2: vergeet de onderdelen niet 

Je ramen en deuren goed en regelmatig poetsen is een eerste vereiste om ze langer in opperbeste conditie te houden. Maar vergeet zeker ook de bewegende delen niet.

 

Zo is het goed om één keer per jaar de scharnieren te smeren en haal je best ook alle vuil- en stofresten met een vod weg. Die vormen anders op termijn een belemmering voor de goede werking van je ramen en deuren.  

 

Met deze onderhoudstips blijven je ramen en deuren altijd clean.

Onderhoudstip 3: waak over de details 

Behalve de ruiten, de profielen en de bewegende delen zijn er ook nog een aantal andere onderdelen van je ramen en deuren die op tijd en stond wat aandacht nodig hebben. Zo zijn er deurkrukken, trekkers en tochtborstels. Zorg ervoor dat ook die onderdelen clean blijven.

 

Bemerk je een hapering of defect aan een van die onderdelen? Laat ze dan zeker tijdig nakijken door de installateur zodat ze de goede werking van je ramen en deuren niet in het gedrang brengen. 

 

Twijfel je over de beste manier waarop jij je ramen en deuren kunt onderhouden? Vraag dan zeker raad aan de vakman die je buitenschrijnwerk heeft geplaatst. Zo ben je zeker van de correcte onderhoudstips voor jouw ramen en deuren. Die onderhoudsadviezen zijn bovendien gebundeld in handige brochures die jou heel wat praktische kennis aanreiken. Vraag ernaar!