De betekenis van de U-waarde van ramen, glashelder voor u uitgelegd

Ramen kopen betekent keuzes maken. Gaat u voor pvc, hout, aluminium of een combinatie van pvc en aluminium? Wilt u een strakke, moderne look of opteert u voor een charmante landelijke stijl? En welke kleur(en) kiest u uit het uitgebreide kleurenpallet? Allemaal beslissingen die u moet nemen.

Hebt u die knopen doorgehakt? Dan bent u nog niet klaar. Want een belangrijke vraag moet u nog beantwoorden: welke U-waarde moeten uw ramen hebben? En waarvoor staat een U-waarde van bijvoorbeeld 1,1 W/m²K? Als specialist in ramen en deuren van topkwaliteit legt BEVA PLUS het graag aan u uit.

u-waarde ramen

Hoe lager de U-waarde, hoe beter

De U-waarde van ramen geeft aan hoe goed ramen isoleren. Hoe lager het getal, hoe hoger de isolatiewaarde. De U-waarde drukt uit hoeveel watt energie er per vierkante meter verloren gaat bij een verschil van 1 graad Kelvin tussen de binnen- en buitentemperatuur. Hoe lager het getal van de U-waarde, hoe minder energie er dus verloren gaat. Anders gezegd: hoe beter je ramen isoleren.

Meerdere parameters voor U-waarde

Om de betekenis van de U-waarde van ramen helemaal te begrijpen, is het nodig om te weten dat de U-waarde van de beglazing (de Ug) en de U-waarde van het profiel (de Uf) de U-waarde van een raam bepalen.
Kent u de U-waarde van het glas en de U-waarde van het profiel? Dan kunt u de U-waarde van uw raam gemakkelijk berekenen. Of u vraagt het aan uw BEVA PLUS-specialist.

Standaard-U-waarde = 1,1

Gaat u offertes voor uw ramen vergelijken? Waak er dan over dat u altijd dezelfde U-waardes vergelijkt. BEVA PLUS is een erkende Profel Expert. Dat betekent dat u bij ons standaard isolatieglas krijgt met een Ug-waarde van 1,1 W/m²K. Een waarde die kan dalen tot 0,5 als u gaat voor driedubbele beglazing.

Wilt u meer weten over de betekenis van de U-waarde van ramen? Of wilt u met professioneel advies de perfecte ramen voor uw woning vinden?
Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze toonzaal aan de Industrieweg 17b in Tessenderlo.

Gratis offerte aanvragen

1 · 2

BEVA PLUS

Exclusieve dealer van Profel