Beeldmerk
Ramen Ramen DeurenDeuren RolluikenRolluiken Screens Screens PoortenPoorten

Isolatie tegen stijgende energiekosten 

Energie is een kostbaar goed. Je woning isoleren is dan ook de verstandigste investering om je energiefactuur te doen dalen én je wooncomfort te doen stijgen. Vergeet daarbij zeker je ramen, deuren en buitengevel niet! 

Het belang van isolatie  

Er wordt al jaren veel aandacht besteed aan het belang van isolatie. Niet alleen in de media, maar ook bij de overheid zijn de geesten gerijpt: een goede isolatie van je woning zorgt ervoor dat je minder energie verbruikt om je woonst op temperatuur te houden.

 

En minder energie betekent lagere energiekosten en een lagere CO²-uitstoot 

Stijgende energiekosten aanpakken doe je met isolatie.

Isolatie van ramen en muren 

Behalve via het dak ontsnapt warmte vooral via de muren en het buitenschrijnwerk. Het is dan ook ten zeerste aan te raden om te investeren in degelijke ramen en deuren.

 

Die bestaan uit voldoende dikke profielen waarin al bij de productie de nodige aandacht is besteed aan de isolerende werking ervan. In combinatie met hoogrendementsbeglazing zorg je zo voor een optimale warmte-efficiëntie van je buitenschrijnwerk. 

Isolatie van je buitenmuren 

Behalve de isolatie van buitenschrijnwerk vereist ook de isolerende werking van je buitenmuren de nodige aandacht. Dankzij spouwmuurisolatie slaag je erin om de energie-efficiëntie te optimaliseren.

 

Bij de plaatsing van nieuwe ramen en deuren kan het daarom soms handig zijn om de isolatie-inspanningen kracht bij te zetten met een gedeeltelijke gevelbekleding. 

Isolatie zorgt voor meer wooncomfort 

Dankzij isolatie blijft de temperatuur in je woning langer constant en hoef je minder vaak te verwarmen.

Buitenschrijnwerk van de beste kwaliteit zorgt ervoor dat je huis helemaal wordt ingepakt en er nog een minimum aan warmte verloren gaat. En dat is uiteraard een goede zaak voor je portemonnee. Maar ook je wooncomfort gaat er met rasse schreden op vooruit.