Beeldmerk
Ramen Ramen DeurenDeuren RolluikenRolluiken Screens Screens PoortenPoorten

Op welke energiepremies heb je recht? 

Investeren in nieuw buitenschrijnwerk en gevelbekleding levert je energiewinst op. Maar ook ons klimaat vaart er wel bij. Om die energie-inspanningen te stimuleren, heb je onder bepaalde voorwaarden recht op energiepremies. Zo verdien je een deel van je investering terug. In deze inspiratietip vertellen we je er alles over. 

Welke energiepremies? 

De Vlaamse Overheid heeft recent werk gemaakt van een hervorming van de wirwar aan subsidies en energiepremies. Met de Mijn VerbouwPremie krijg je een duidelijk overzicht van wie waarvoor in aanmerking komt.

 

De Mijn VerbouwPremie geldt voor eigenaar-bewoners, verhuurders aan socialeverhuurmaatschappijen en niet-eigenaar-bewoners. Die laatste groep kunnen zowel investeerders als huurders zijn.  

Ga voor de energiepremies waarop je recht hebt.

Energiepremies voor vele energievriendelijke oplossingen 

Ben je op zoek naar een energiepremie voor een specifieke energiebesparende oplossing? Dan is de kans sowieso groot dat die ingebed zit in de Mijn Verbouwpremie.

 

Zo heb je recht op een tegemoetkoming wanneer je je dak laat renoveren en/of isoleren. Hetzelfde geldt voor je vloeren en muren. Dan zijn er ook premietussenkomsten voor wie zijn ramen en deuren laat vernieuwen. En ook energieproducerende installaties zoals warmtepompen en zonneboilers komen in aanmerking.  

Energiepremies afhankelijk van je inkomen 

Of je in aanmerking komt voor de Mijn VerbouwPremie en de hoogte van het premiebedrag: beide zaken zijn volledig afhankelijk van je inkomen: 

 

  • Voor de laagste inkomens geldt een premiebedrag tot 50 procent van de ingebrachte facturen tot een bepaald maximumplafond.
  • Voor mensen met een middeninkomen daalt dit naar 35 procent. En bij de hoogste inkomens wordt er een vast bedrag per vierkante meter uitbetaald.  

Meer weten over de energiepremies? 

Wil je meer weten over de energiepremies waar jij recht op hebt? Dan verwijzen we je graag naar de officiële website van de Vlaamse Overheid. Daar vind je een duidelijk overzicht van alle werken die in aanmerking komen voor een energiepremie. En dat opgesplitst per doelgroep.

 

Neem dus zeker een kijkje en laat je desnoods verder adviseren door de professionele partner die je energiebesparende ingrepen uitvoert. Zo is het perfect mogelijk om je verder te bevragen bij de installateur van je hoogrendementsbeglazing. Ook hij is op de hoogte van het premiestelsel en bezorgt je bovendien de noodzakelijke documenten voor de aanvraag ervan.