Beeldmerk
Ramen Ramen DeurenDeuren RolluikenRolluiken Screens Screens PoortenPoorten

Robuuste en stijlvolle slagvensters 

Je huis een authentieke look schenken, doe je met slagvensters. Deze rustieke en toch hedendaagse elementen zorgen ervoor dat je woning een extra toets krijgt. En bovendien werken de slagvensters ook perfect als verduistering en afsluiting van je raamwerk. 

 

Ontdek onze slagvensters 

Wat zijn slagvensters? 

De term slagvensters is misschien niet bij iedereen even bekend. Maar in feite zijn het sierluiken die ook effectief functioneren. Je kunt ze dus elke avond sluiten en zo je woning verduisteren. Ook in periodes van grote hitte vormen slagvensters een welgekomen verkoeling aangezien ze het zonlicht volledig buiten houden. 

 

Slagvensters of sierluiken? 

Het verschil tussen slagvensters en sierluiken is heel simpel: sierluiken zijn slagvensters die niet meer werken. Met andere woorden, sierluiken hebben alleen een decoratieve functie en kun je dus niet gebruiken om je woning te verduisteren.

 

Die puur esthetische functie van sierluiken zie je heel vaak terug bij huizen waar een rustiek karakter een belangrijke rol speelt, zoals fermettewoningen of huizen in pastoriestijl.  

Maak kennis met de troeven van slagvensters.

Slagvensters in aluminium 

Vandaag worden slagvensters heel vaak in aluminium geproduceerd. Zo krijgen deze klassieke elementen aan je woning ook een moderne toets. En bovendien zorgt het aluminium ervoor dat de slagvensters oerdegelijk zijn en dus jarenlang meegaan zonder enig probleem.

 

Wie focust op het rustieke uitzicht van zijn woning kan uiteraard ook kiezen voor slagvensters in hout. Dat zijn dan vaak sierluiken. Slagvensters dus die niet echt meer functioneren, maar louter zijn bedoeld als esthetisch onderdeel van de look van je woning. 

Ga je voor slagvensters of sierluiken?

Slagvensters zijn energie-efficiënt 

Kies je voor slagvensters? Dan ga je voor een energie-efficiënte oplossing. Dankzij de isolerende en zonwerende functie van slagvensters blijft de warmte langer binnen op koude winterdagen en slaag je erin om de hitte op snikhete zomerdagen langer buiten te houden.

 

Zo blijft het binnenklimaat van je woning op peil zonder dat je extra energieverbruik genereert en dragen slagvensters dus bij tot een energie-efficiënte oplossing voor je woning. 

Wil je meer weten over slagvensters en hoe die bij jou kunnen worden geplaatst? Of zie je eerder iets in sierluiken? Dan beantwoorden we met veel plezier al je vragen. 

 

Neem nu contact met ons op!